Dodano produkt do koszyka

ADE BBQ1408 Bezprzewodowy elektroniczny termometr kuchenny z odbiornikiem do pieczenia / gotowania

DODATKOWY PRZENOŚNY ODBIORNIK Z LCD / WIZUALNY I DŹWIĘKOWY ALARM NA STACJI I ODBIORNIKU / 3 LATA GWARANCJI

ADE BBQ1408 Bezprzewodowy elektroniczny termometr kuchenny z odbiornikiem do pieczenia / gotowania

Można postawić na blacie dzięki wbudowanej nóżce lub przyczepić do piekarnika na magnes

Producent: ADE

Cena: 119.55 brutto

Dostępne warianty:
Czas dostawy:
24 godziny
Koszty dostawy:
  • Kurier InPost 10.90 zł brutto
  • Paczkomaty InPost 8.90 zł brutto
  • Kurier UPS 12.90 zł brutto
Opis produktu

ADE BBQ1408 Bezprzewodowy elektroniczny termometr kuchenny z odbiornikiem do pieczenia / gotowania

Kompaktowy termometr kuchenny niemieckiej firmy ADE.

  • Pozwoli bez problemów przygotować pyszne i aromatyczne mięso.
  • Długi przewód sondy (1 m) pozwala na wygodne użytkowanie termometru.
  • Igła pomiarowa ma aż 16 cm długości, co umożliwia uzyskanie wiarygodnej temperatury w środku pieczeni.
  • Kolorowy wyświetlacz LCD 80 x 53 mm jest intuicyjny i prosty w obsłudze.
  • Odbiornik z wyświetlaczem LCD, zaciskiem do paska i lampką LED.
  • Zasięg transmisji do odbiornika: 60 m.
  • Wizualny i dźwiękowy alarm temperatury na stacji bazowej i odbiorniku po osiągnięciu temperatury docelowej.
  • Termometr posiada ponadto funkcję timera, odmierza czas np. gotowania jajek lub pieczenia ciasta.
  • Urządzenie można postawić na blacie dzięki wbudowanej nóżce lub przyczepić do piekarnika, co umożliwia magnes zamocowany z tyłu termometru.
  • Ustawienia termometru zostały przystosowane do przyrządzania 7 najpopularniejszych typów mięsa: wołowiny, jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka, indyka oraz mięsa mielonego.
  • Igła do pomiaru została wyprodukowana ze stali nierdzewnej, zaś obudowa termometru z tworzywa sztucznego ABS.
  • Termometr pokazuje temperaturę w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita.
  • Marka: ADE

 

Zastosowanie:

  • Pozwoli bez problemów przygotować pyszne i aromatyczne mięso.
  • Termometr został zaprogramowany na 5 różnych stopni upieczenia mięsa (rare, medium rare, medium, medium well, well):

Rare (mocno krwisty)– czyli lekko wypieczone z każdej strony. To najbardziej krwista wersja, ciepła i surowa w środku.

Medium Rare– czyli słabo wypieczony. W tym wypadku rozpoczął się już proces ścinania białka, jednak mięso pozostaje czerwone w środku. Ma rumiane boki i jest miękki w dotyku.

Medium (średnio wysmażony) – najbardziej popularny stopień wypieczenia. Mięso nie jest krwiste, ale zachowuje soczystość. W środku mięso powinno być brązowe.

Medium well – czyli dobrze wypieczone. Kolor mięsa staje się bardziej brunatny. Po dotknięciu jest twardawe, ale elastyczne.

Well (dobrze wysmażony) – czyli bardzo dobrze wypieczone. Mięso ma brunatny lub szarawy kolor, a miejscami może nawet nosić ślady niewielkiego przypalenia.

  • termometr do grilla,
  • termometr do ciepłych i zimnych napojów,
  • termometr do potraw (zupy, bezy, mleko).

 

Stan produktu: nowy

Gwarancja: 3 lata

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Zapytaj o produkt
Produkty podobne
X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.