DODATKOWY PRZENOŚNY ODBIORNIK Z LCD / WIZUALNY I DŹWIĘKOWY ALARM NA STACJI I ODBIORNIKU / 3 LATA GWARANCJI
ADE BBQ1408 Bezprzewodowy elektroniczny termometr kuchenny z odbiornikiem do pieczenia / gotowania
Można postawić na blacie dzięki wbudowanej nóżce lub przyczepić do piekarnika na magnes
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
Twoja opinia
aby wystawić opinię.
- Darmowa dostawa od 150 zł!
- Kurier InPost 10.90 zł brutto
- InPost Paczkomaty 24/7 8.90 zł brutto
- Kurier UPS 12.90 zł brutto
- Kurier DPD 11.90 zł brutto
- Kurier InPost 10.90 zł brutto
- InPost Paczkomaty 24/7 8.90 zł brutto
- Kurier UPS 12.90 zł brutto
- Kurier DPD 11.90 zł brutto
Dostawa
Dokładamy wszelkich starań aby nasze produkty były wysyłane jak najszybciej od momentu przyjęcia zamówienia. Czas wysyłki liczony w dniach roboczych, przy czym zamówienia złożone po godzinie 14:00 będą wysłane najwcześniej w następnym dniu roboczym.
ADE BBQ1408 Bezprzewodowy elektroniczny termometr kuchenny z odbiornikiem do pieczenia / gotowania
Kompaktowy termometr kuchenny niemieckiej firmy ADE.
- Pozwoli bez problemów przygotować pyszne i aromatyczne mięso.
- Długi przewód sondy (1 m) pozwala na wygodne użytkowanie termometru.
- Igła pomiarowa ma aż 16 cm długości, co umożliwia uzyskanie wiarygodnej temperatury w środku pieczeni.
- Kolorowy wyświetlacz LCD 80 x 53 mm jest intuicyjny i prosty w obsłudze.
- Odbiornik z wyświetlaczem LCD, zaciskiem do paska i lampką LED.
- Zasięg transmisji do odbiornika: 60 m.
- Wizualny i dźwiękowy alarm temperatury na stacji bazowej i odbiorniku po osiągnięciu temperatury docelowej.
- Termometr posiada ponadto funkcję timera, odmierza czas np. gotowania jajek lub pieczenia ciasta.
- Urządzenie można postawić na blacie dzięki wbudowanej nóżce lub przyczepić do piekarnika, co umożliwia magnes zamocowany z tyłu termometru.
- Ustawienia termometru zostały przystosowane do przyrządzania 7 najpopularniejszych typów mięsa: wołowiny, jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka, indyka oraz mięsa mielonego.
- Igła do pomiaru została wyprodukowana ze stali nierdzewnej, zaś obudowa termometru z tworzywa sztucznego ABS.
- Termometr pokazuje temperaturę w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita.
- Marka: ADE
Zastosowanie:
- Pozwoli bez problemów przygotować pyszne i aromatyczne mięso.
- Termometr został zaprogramowany na 5 różnych stopni upieczenia mięsa (rare, medium rare, medium, medium well, well):
Rare (mocno krwisty)– czyli lekko wypieczone z każdej strony. To najbardziej krwista wersja, ciepła i surowa w środku.
Medium Rare– czyli słabo wypieczony. W tym wypadku rozpoczął się już proces ścinania białka, jednak mięso pozostaje czerwone w środku. Ma rumiane boki i jest miękki w dotyku.
Medium (średnio wysmażony) – najbardziej popularny stopień wypieczenia. Mięso nie jest krwiste, ale zachowuje soczystość. W środku mięso powinno być brązowe.
Medium well – czyli dobrze wypieczone. Kolor mięsa staje się bardziej brunatny. Po dotknięciu jest twardawe, ale elastyczne.
Well (dobrze wysmażony) – czyli bardzo dobrze wypieczone. Mięso ma brunatny lub szarawy kolor, a miejscami może nawet nosić ślady niewielkiego przypalenia.
- termometr do grilla,
- termometr do ciepłych i zimnych napojów,
- termometr do potraw (zupy, bezy, mleko).
Ten produkt nie ma jeszcze opinii
aby wystawić opinię.